de dekking

Jade is op 22 juli 2016 loops geworden dus de spannende tijd is weer aangebroken.
We zijn op de 11de dag van de loopsheid begonnen met progesteron prikken om te kijken of ze al bijna klaar was voor de dekking. Dit was nog niet het geval. De stand van de progesteron stond pas op 0.2. De dierenarts adviseerde ons om het 4 dagen later nog eens te proberen. Wij zijn dus na 4 dagen weer terug gegaan maar Jade had er nog steeds geen zin in. De progesteron was nog niks gestegen. In overleg met de dierenarts zijn we 5 dagen later terug gegaan de progesteron nog eens te testen. De progesteron begon eindelijk wat te stijgen, maar het was nog niet veel. Op de 20ste dag van de loopsheid stond de progesteron op 0.6. Drie dagen later zijn we opnieuw terug gegaan naar de dierenarts om opnieuw te gaan prikken. De progesteron stond toen op 2.7. Het begon eindelijk goed te stijgen. De dierenarts raadde ons aan om 3 dagen later weer te gaan testen en dit hebben wij ook gedaan. Eindelijk hadden we goed nieuws! De progesteron was 7.6 we konden dus een dag later naar de dekreu gaan.

Eenmaal aangekomen in Duitsland werden we warm verwelkomt door de eigenaren van Avalon.
We kregen wat te drinken en de honden gingen de tuin in en waren meteen gek op elkaar.
Omdat we nogal met een grootte verschil zaten, was het nog even afwachten of het op de natuurlijke manier ging lukken. Maar na een minuut of 10 hadden ze het al voor elkaar. Ze zaten gekoppeld.
Ze hebben bij de eerste dekking 10 minuten gekoppeld gezeten en onder het genot van een ijsje hebben wij nog heerlijk naar de honden gekeken die met elkaar aan het spelen waren.
We hadden besloten om de dag erna nog 1 keertje te dekken en dan weer naar huis te gaan. Na een nachtje in het hotel geslapen te hebben zijn wij weer vol volle moed naar de reu gegaan. Deze dag verliep wat minder makkelijk als de dag ervoor. Dit kwam omdat Jade zich een beetje misdragen had en wat hondenvoer had gestolen en dus een overvolle maag had. Maar na een tijdje in de tuin te hebben gezeten en Jade zich weer wat beter voelde toen het overtollige voer eruit was, ging de natuur weer z'n gang en hadden we weer een geslaagde dekking. Bij deze dekking zaten ze 20 minuten gekoppeld. Na nog wat gedronken te hebben zijn we weer aan onze terug reis begonnen.

Over 3 weken gaan we een echo maken om te kijken of Jade drachtig is. Dit zou rond 6 september zijn