de bevalling

Maandag 6 april was de 58ste dag van de dracht. Dit is ook de eerste dag dat Jade zou kunnen beginnen met bevallen. Ze was overdag vrij rustig en sliep veel. 's avonds toen we naar bed wilden gaan begon Jade beginnende weeën te krijgen. De pups begonnen in te dalen.
Dit ging heel de nacht door. De volgende dag hield dit nog steeds aan. Maar ze werd tegen de middag erg onrustig en piepte veel, dit was ik van haar niet gewent. Kwart voor 6 kwam dan toch eindelijk het eerste pupje tot ons grote verdriet leefde dit pupje niet. Dit verklaarde waarschijnlijk ook haar onrustige gedrag. 5 minuten later kwam er een tweede pup en deze pup leefde gelukkig wel. Het eerste teefje was geboren, op naar de volgende dachten we.
Maar na 2 uur wachten zagen we nog steeds geen persweeën en de onrust kwam ook weer terug. De dierenarts raade aan om even een half uur een rondje met haar te gaan rijden, dit zou weeën op wekken. Na het rondje rijden hebben we nog een kwartiertje gewacht, maar er kwam nog steeds niks. Dit betekende dat we naar de dierenarts moesten voor een keizersnede.
Dus wij Jade en de pup in de auto gestopt en onderweg naar de dierenarts gegaan. Tot onze grote ergenis kwamen we in een stilstaande file te staan. De politie had de weg afgsloten.
Maar wij hadden natuurlijk grote haast om bij de dierenarts te komen. Dus na even gewacht te hebben zijn we maar over de vluchtstrook terug gegaan. Daar kwamen we politie tegen en zij hebben ons gelukkig door gelaten. Maar hierdoor hebben we er een uur langer over gedaan om bij de dierenarts te komen. Helaas kwam er toen we in de file stond nog een pupje en ook deze leefde niet. Zodra we bij de dierenarts aangekomen waren werd Jade gelijk verdoofd en op de tafel gelegd. Door de keizersnede zijn er nog 3 prachtige pups bij gekomen. De dierenarts vertelde dat de pups erg groot waren en dat hij dit formaat pups normaal uit een bullmastiff haald. De pups die het dus niet gered hadden zijn dus door de persweeën gestikt.

Maar moeder en pups doen het nu super. Jade heeft helemaal geen last van de keizersneede

teefje roze 440 gram

teefje groen 464 gram

teefje rood 480 gram

reutje blauw 372 gram